تفکر مثبت در مسیر رسیدن به اهداف 🏅😎

چطوری در مسیر رسیدن به اهداف، همیشه "تفکر مثبت" داشته باشیم؟

.

(امیدوارم که سوال و جواب های قبلی را با دقت مطالعه کرده باشید)

اول اینکه بستگی داره که ما "تفکر مثبت" را چجوری تعریف کنیم:

اگر منظورتان از تفکر مثبت این باشد که همیشه شاد و خندان و سرحال باشید تا به اهداف تان برسید که چنین چیزی امکان پذیر نیست و برای کسی  هم اتفاق نیفتاده است. زندگی پُر است از چالش و سختی و البته آسانی و راحتی. حالا تفکر و رفتار افراد موفق در هر حوزه ای اینست که:

اگر چالش و سختی نداشتید، برای خودتان ایجاد کنید، واردش شوید و از آن عبور کنید تا به موفقیت و اهداف تان برسید.

از حاشیه امن و راحتی خود خارج شوید و خودتان را دچار چالش و سختی کنید.

تفکر مثیت یعنی اینکه در چنین شرایطی جا نزنیم و محکم و با اراده بمانیم چون بعد از عبور کردن از چالش و سختی، پاداش های بی نظیری در انتظار ما هست. پاداش همان دستیابی به اهداف است.

دوم اینکه قرار نیست که ما همیشه فکر مثبت داشته باشیم:

چون گاهی اوقات داشتن افکار یا شرایط منفی مثل ترس از شکست، ترس از آسیب، ترس از آبروریزی، ناامیدی، تحقیر شدن، فقر، کمبود استعداد یا امکانات، عدم حمایت مالی یا خانوادگی و غیره هستند که باعث می شود ورزشکار بیشتر و بهتر از قبل تمرین کند. اینجا ورزشکار مجبور است که از تمام توانایی های درونی خودش استفاده کند یا بهتر بگویم که:

ورزشکار مجبور است که توانایی ها و استعدادهای درونی خودش را آزاد کند، و زمانی که نیروهای خفته درونی هر انسانی آزاد شود می تواند هر چیزی را به تسخیر خودش در آورد و هر کسی را تحت تاثیر خودش قرار دهد.

هیچ کسی نمی تواند همیشه فکر مثبت داشته باشد اما می تواند به شکل مثبتی به وقایع و اتفاقات نگاه کند و آنها را برای خود تحلیل و تفسیر کند. حتی به شکل مثبتی به اتفاقات منفی نگاه کند. هر چند که خود این کار هم خیلی سخت است اما همین کارهای سخت است که نتایج مثبتی دارند.

سوم اینکه هر چیزی در جهان ساختنی است، و هر چیزی که ساخته می شود با تمرین و تلاش و تکرار آگاهانه ساخته می شود:

پس شما فکر نکنید که اگر یکبار یا یک روز یا چند روز فکر مثبت داشته باشید پس باید همیشه اتفاقات خیلی خوبی برای شما رقم بخورد. باید تلاش کنید که در ساختنِ افکار و احساسات درست و مثبت زیاده روی کنید. حتی در شرایط سخت و تلخ و شکست نیز سعی کنید و البته تمرین کنید که افکار و احساسات و رفتار خوب و درستی از خودتان بروز دهید.

چهارم اینکه فکرهای مثبت ثابت نیستند:

یک فکری که امروز برای من مثبت است و احساسِ خوبی به من می دهد، ممکن است فردا این احساس را به من ندهد. مثلا من امسال قهرمان استان می شوم و خیلی هم خوشحال می شوم و احساس این رو دارم که می توانم قهرمان کشور هم بشوم. اما سال بعد که دوباره قهرمان استان می شوم ممکن است احساس سال قبل را به من ندهد. پس من باید در ساختن احساسات و افکار مثبت وارد چالش نیز بشوم، از ناحیه امنِ خودم خارج شوم و حتی ریسک هایی را نیز انجام بدهم. این یعنی اینکه برای رسیدن به احساسات مثبت باید تلاش کنم که سال بعد قهرمان کشور شوم و سالهای بعد از آن پیراهن تیم ملی را بپوشم و ...

و پنجم اینکه فکرهای مثبت آزمایش می شوند تا قویتر شوند:

شما وقتی که وارد چالش می شوید و از ناحیه امنِ خودتان خارج می شوید ممکن شکست بخورید، یا ریسک هایی را که انجام می دهید ممکن است باعث شود که شما تاوانِ بزرگی از بابت آن پَس دهید. حالا موضوع اینجاست:

آیا می توانی افکار و احساساتِ خودت را در جهت رسیدن به اهدافت مثبت و درست نگه داری؟

قطعا بعد از هر شکست یا تنبلی یا کم کاری در رسیدن به اهداف، احساس و افکار ما نیز بد می شود اما می توانی آن را تغییر دهی؟ می توانی از دل آن شکستِ تلخ یک تجربه شیرین به دست آوری؟ حاضری هر بها و تاوانی را داوطلبانه و از پیش بپردازی؟

حالا زمانی که این ذهنیت و طرز فکر را برای خودتان بسازید، رفتارهایی را از خودتان بروز می دهید و باید بدهید که در مسیر طرز فکرتان باشد و این کار به شما احساس خوب و مثبت می دهد. حالا این احساس خوب به شما فکر مثبت می دهد و فکر مثبت به شما عمل مثبت می دهد. این چرخه می تواند شما به اهدافتان نزدیک کند.

باز هم تکرار می کنم که:

قرار نیست که همیشه فکر و احساس مثبت داشته باشیم. همین که وارد یک چالش شوید و در صورت شکست یک تجربه شیرین از آن به دست آورید، و در صورت پیروزی و موفقیت در آن چالش یک دستاورد بزرگ کسب کنی، اینها یعنی افکار و احساسات مثبت و درست.

پس ورزشکار عزیز؛ شما برای رسیدن به اهداف تان به این نیاز دارید که مغزتان را به خوبی بشناسید، چون شما با مغز و ذهن تان به اهداف می رسید و تمام بدنِ شما در اختیار مغز و ذهن تان هست

شما نیاز دارید که در رسیدن به اهداف تان "متعهد" باشید.

شما باید "موانع رسیدن به اهداف تان" را بشناسید.

شما باید "بهای رسیدن به اهداف تان" را از قبل بپردازید.

شما باید "بهانه های نرسیدن به اهداف تان" را بشناسید و آنها را از الان از بین ببرید.

همه اینها با ارائه تمرین و اطلاعات کامل و همچنین بسیاری از اطلاعات دیگر در دوره هدفگذاری توضیح داده شده است، حتما از این دوره استفاده کنید.

با عشق؛ رضا خزایی هستم محقق و روانشناس ورزشی سایت مثبت خود

رضا خزایی کیه؟ 👆👆 کلیک کنید