حساب کاربری اکانت

اعتماد به نفس از دست رفته در روز مسابقه

چطوری اعتماد به نفس از دست رفته را در روز مسابقه برگردانم؟

.

5 نکته کلیدی + یک دسته کلید تا همیشه با خودت داشته باشی:

کلید اول) از کارهای کوچک شروع کن:

این توقع را برای خودت نساز که حتما باید یک کار بزرگ انجام بدی یا یک شانس بزرگ برات رقم بخوره یا یک اتفاق شگفت انگیز رخ بده تا تو به اعتماد به نفس برسی. همین که بلند شوی و یک سایه زنی داشته باشی، اعتماد به نفس ات بهتر می شود (اصلا مهم نیست که چه رشته ای کار می کنی فقط ادای تکنیک و کار خودت را در بیار)، نوشیدن یک لیوان آب، قدم زدن با استایل و فرم بدنی درست، 3 دقیقه روی تنفس عمیق تمرکز کنی و در نهایت هر کار کوچکی که به تو احساس بهتری از اعتماد به نفس می دهد را انجام بده تا اعتماد به نفس ات برگردد و تقویت شود.

همه اینها را در زیر سایه "احساس اعتماد به نفس" انجام بده، تا بهت اعتماد به نفس واقعی بده.

کلید دوم) یک تمرین فوق حرفه ای برای افزایش اعتماد به نفس:

این سوال را از خودت بپرس که: اگه الان اعتماد به نفس داشتم چطوری حرف می زدم؟ به چه چیزهایی فکر می کردم؟ چطور رفتاری داشتم؟

چند لحظه چشماتو ببند و به این سوال عمیقا فکر کن. حالا هر تصویر و فیلمی که در ذهن تو ساخته شد در جهت آن عمل کن. برای اینکه باز هم نتیجه بهتری بگیری به این تمرین احساسات مرتبط هم تزریق کن. یعنی صرفا یک بازیگر عادی نباش بلکه آن نقشی که باید در ساختن اعتماد به نفس ات داشته باشی را به خوبی ایفا کن و تمام احساساتی که لازمه بهش اضافه کن. یعنی در راه رفتن، سایه زدن، فکر کردن و رفتار کردن مثل همان لحظه ای باش که سرشار از احساس اعتماد به نفس هستی.

کلید سوم) تمرکز بر نقاط قوت:

شما معمولا با نقطه قوتتان برنده می شوید و چشم امیدتان به نقطه قوتتان دوخته شده است به شرطی که آن را باور کنید و بهش اعتماد کنید و نکته مهم اینجاست که سعی و تلاش تان را به کار بگیرید که حتما آن را اجرا کنید چون اگر سعی و تلاش تان در جهت اجرای آن نباشد پس نقطه قوتی ندارید. البته یادتان باشه که نقطه قوتت صرفا تکنیک یا تاکتیک یا آمادگی جسمانیِ بالا نیست بلکه می تواند جسارت و جنگندگی شما باشد، قدرت ریسک پذیری و رفتن در دل خطر باشد، مسئولیت پذیری باشد یا قدرت تمرکز شما باشد که همه اینها به شما کمک می کند که بهترین تکنیک و تاکتیک ها را به کار بگیرید.

حالا از خودت بپرس که: چه نقطه قوتی داری که می تواند تو را سربلند کند و خودت به داشتن آن افتخار می کنی؟ به شدت و به شکل حریصانه ای به آن نقطه قوتت تمرکز کن و بهش احساس اعتماد به نفس بده (حالا نکته کلید دوم رو گرفتی 😉).

نقاط قوت تو می تواند این عوامل نیز باشند: اینکه تو خیلی خوب می توانی با حریفان قوی بجنگی، تو توی شرایط سخت و حساس قویتر می شوی، تو غیرت و تعصب بالایی روی مربی و شهر خودت داری.

پس روی نقطه قوتت تمرکز کن و این انتظار را از خودت داشته باش که به بهترین حالت ممکن می توانی آن را به نمایش بگذاری.

کلید چهارم) به بقیه احساس اعتماد به نفس بده:

ورزشکار عزیز؛

هر چیزی را که در این جهان می خواهی به دست آوری اول از آن چیز ببخش.

به دوستان و هم تیمی هایت با دلیل درست احساس اعتماد به نفس یا حالِ خوب بده. خودِ همین کار به تو حالِ خوب می دهد و حالا طرف مقابل هم می خواهد که به تو احساس اعتماد به نفس و حال خوب بدهد. اتفاق جالبی که می افتد اینست که: او صادقانه تر می خواهد به تو حالِ خوب احساس اعتماد به نفس بدهد چون تو پیش قدم بودی. مثلا بهش بگو: چه لباس خوشگلی داری؟ اگه مثل تمرینات باشگاه توی مسابقه حاضر بشی قهرمانی مال توئه، من کار حریفان تو رو دیدم اصلا در حدِ تو نیستن،

فقط خودت باش شیرپسر/شیردختر.

کلید پنجم) آموزش ببین:

همه شما ورزشکاران این صحبت ها را از مربیان تان شنیدید که می گویند: تو باید هدف داشته باشی، تو باید بتوانی که استرس ات را کنترل کنی، تو باید اعتماد به نفس بالاتری داشته باشی، توی تمرین اصلا تمرکز نداری و ... اما مربیان هیچ وقت به شما نمی گویند یا شما از آنها نمی پرسید که تمرینات اعتماد به نفس چجوری هستند؟ چطوری تمرکزم را قویتر کنم؟ فرآیند هدفگذاری در ورزش چطوری هست؟ چطوری می توانم استرسِ مسابقه را کنترل کنم؟

واقعیتش اینه که قرار نیست که مربیان همه این موارد را بلد باشند چون واقعا تخصصی و پیچیده هستند. همانگونه که مربیان تخصصی شما قطعا یک مربی حرفه ای بدنسازی نیست، یک مربی حرفه ای تغذیه نیست پس نمی تواند یک مربی حرفه ای آمادگی ذهنی و روانشناسی ورزشی نیز باشد. در حالیکه کار روانشناسی ورزشی خیلی پیچیده تر از کار تغذیه و بدنسازی هست چون روانشناس ورزشی با ذهن و مغز و رفتار سروکار دارد.

دسته کلیدی که می خواهم به شما بدهم که این کلیدها گُم نکنید:

همیشه روی اعتماد به نفس تان کار کنید تا شب مسابقه اعتماد به نفس شما از دست نرود یا به اصطلاح گُم نشود.

فرض می کنیم که تو یک کشتی گیر هستی و می خواهی که مهارت زیرگیری خودت را به یک شگرد واقعی تبدیل کنی. برای انجام این کار کلی تمرینات هوازی و کوهنوردی انجام می دهی که تا آخرین لحظات کشتی زیرگیری های جون داری بگیری، تمرینات بدنسازی حرفه ای انجام می دهی تا قدرت کافی برای کَندن حریف و غلبه بر دست و پاهای حریف داشته باشی، کلی تمرینات سرعتی و چابکی انجام می دهی تا در یک چشم به هم زدن بتوانی این کار را انجام دهی، کلی برنامه تغذیه و مکمل را تهیه می کنی و رعایت می کنی تا بتوانی موارد قبلی و بعدی را به بهترین شکل اجرا کنی، با مربیان مختلفی کار می کنی و از کشتی گیران بزرگی الگوی زیرگیری می گیری تا به ریزه کاری های زیرگیری آگاهی پیدا کنی و بتوانی یک زیرِ خوب بگیری و ضمنا حریفاتو آنالیز می کنی تا مدلِ درست زیرگیری را روی آنها پیاده کنی.

حال دوست عزیز این فقط یک زیرگیری بود. قطعا و یقینا اعتماد به نفس خیلی پیچیده تر و عمیق تر از زیرگیری است بنابراین اگه می خواهی که بطور تخصصی و حرفه ای روی اعتماد به نفس ات کار کنی من تاکید می کنم که از دوره اعتماد به نفس استفاده کن.

با عشق؛ رضا خزایی هستم محقق و روانشناس ورزشی سایت مثبت خود

رضا خزایی کیه؟ ☝☝ کلیک کنید